Naar nieuwsoverzicht

Woning isoleren? Kies voor SuperFOIL en bespaar kostbare ruimte!

Omdat de huizenmarkt historische krapte laat zien, kiezen veel mensen er niet voor om te verhuizen, maar om hun huidige woning te verduurzamen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? En welk isolatiemateriaal is het beste om een woning te isoleren?

Omdat de huizenmarkt historische krapte laat zien, kiezen veel mensen er niet voor om te verhuizen, maar om hun huidige woning te verduurzamen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? En welk isolatiemateriaal is het beste om een woning te isoleren?

In 2020 al zagen we een stijging van liefst 48 procent bij de groep huizenbezitters die een hypotheekaanvraag deed om hun woning te verduurzamen. En de verwachting is dat die stijging zich dit jaar voortzet. Het kopen van een nieuw huis blijft lastig. Sterker nog: de Rabobank voorspelt dat de huizenprijzen dit jaar opnieuw met 8% zullen stijgen.

En dus besluiten veel woningeigenaren om langer in hun huidige woning te blijven. Maar hoe verhogen we het wooncomfort? En wat moeten we met die overwaarde? Juist: investeren en verduurzamen!

Een woning isoleren, wat levert dat op?

Naast het verhogen van het wooncomfort (warme winters, koele zomers, goede vochtregulering), is de belangrijkste reden om een woning te isoleren natuurlijk het verlagen van de energierekening. Maar hoeveel kunt u nu eigenlijk besparen door uw woning beter te isoleren?

Het gasverbruik voor verwarming van een goed geïsoleerde hoekwoning ligt rond de 700m3, ongeveer 550 euro. Eenzelfde soort woning met minder goede isolatie verbruikt ruim 3100 m3 gas per jaar, oftewel 2500 euro. Met andere woorden: met goede isolatie kan jaarlijks ruim 1900 euro worden bespaard.

Welke isolatiemogelijkheden zijn er?

U kunt uw hele woning isoleren. Van dakisolatie en wandisolatie tot vloerisolatie en houtskeletbouw-isolatie. Met dakisolatie kunt u de meeste energie besparen. Een gemiddelde woning verliest namelijk tot 30% van zijn warmte via het dak als deze niet goed geïsoleerd is. Met dakisolatie kunt u tot wel 600 euro per jaar besparen op uw energierekening.

Woning isoleren met SuperFOIL isolatiefolie

Een isolatielaag op of onder het dak werkt als een deken. In de winter gaat er minder warmte naar buiten en in de zomer komt er juist minder warmte de woning in. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om besparen van energie. Door goede isolatie verbruikt u minder gas voor het verwarmen van uw huis, waardoor ook uw CO2-uitstoot drastisch wordt verlaagd. Goede isolatie werkt dus aan twee kanten.

Welke isolatiemateriaal is het beste voor uw klus?

Traditioneel zijn er verschillende isolatiematerialen om een woning te isoleren. Zo heb je isolatiewol (glaswol en steenwol) en isolatieplaten (PIR, EPS, XPS), maar ook isolatiechips en inblaasproducten zoals cellulose.

Veel rietdekkers, dakdekkers, aannemers en andere professionals die isolatiewerkzaamheden uitvoeren geven echter de voorkeur aan isolatiefolie. Waarom? De isolatiewaarde van isolatiefolie is erg hoog, het is zeer eenvoudig te plaatsen en het is ruimtebesparend, waardoor er meer leefruimte voor de bewoner overblijft. Bovendien is isolatiefolie een stuk lichter, waardoor het gebruiksgemak voor de bouwprofessional veel hoger ligt.

Ruimtebesparing én CO2 besparing isolatiefolie bij opslag en transport

Het voordeel van ruimtebesparing speelt met name bij transport en opslag een grote rol. Een pallet SuperFOIL bevat tot 360m2 isolatiefolie en kan door het lage gewicht eenvoudig op een stijger worden geplaatst. 360m2 dakplaten daarentegen is al gauw een volle vrachtwagen die de straat en stoep volledig blokkeert tijdens levering en werkzaamheden.

Bijkomend voordeel: door efficiënte transport is de CO2 uitstoot van natuurlijk ook een stuk lager.

Dak van woning isoleren met SuperFOIL isolatiefolie

Waarom kiezen voor SuperFOIL isolatiefolie?

  • Hogere isolatiewaarde (Rc en Rd) dan isolatieplaten en wol
  • Eenvoudig te plaatsen en strak af te werken
  • Ruimtebesparend
  • Lichter en compacter dan isolatieplaten of isolatiewol en isolatiebuizen
  • Duurzaam en recyclebaar
  • Eenvoudig te gebruiken bij bestaande en/of andere isolatie
  • Voorzien van alle keurmerken (o.a. CE, CRG en BBA)
  • Goedgekeurd voor ISDE-subsidie met meldcode
  • Altijd hoog op voorraad, dus razendsnel in huis
  • Ondersteuning van ervaren professionals

Bovendien heeft SuperFOIL voor iedere isolatieklus een geschikte folie. Damp-open, dampdicht en in verschillende diktes, afhankelijk van de vereisten van uw isolatieklus.

Ruimtewinst isolatiefolie voor bouwconstructie

De ruimtewinst zit hem niet alleen in het transport, maar ook in de daadwerkelijke constructie. Een belangrijk pluspunt van SuperFOIL isolatiefolie voor de bouwprofessional ten opzichte van bijvoorbeeld glas- en steenwol. In het dak, in de wand, op de vloer, welke isolatieklus u ook aangaat, met isolatiefolie kan de constructie aanzienlijk slanker gebouwd worden en strakker worden afgewerkt.

Bij houtskeletbouw woningen bijvoorbeeld is dit geen overbodige luxe. Immers, chalets, mantelzorgwoningen en andere zogenoemde tiny houses zijn vaak gebonden aan maximale buitenmaten.

Subsidie voor isoleren woning

Zoals wellicht bij u al bekend, maar met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie ontvangen voor 5 typen isolatiemaatregelen. Wanneer u kiest voor twee isolatiemaatregelen en voldoet aan de voorwaarden, ontvangt u subsidie. Deze subsidie loopt in ieder geval t/m 31 december 2021.

Wat de voorwaarden precies zijn leest u in ons artikel Woning isoleren? Bekijk de subsidiemogelijkheden voor 2021.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!

      Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.