Naar nieuwsoverzicht

De voordelen van isolatiefolie als isolatiemateriaal

Als u aan de slag wilt gaan met het isoleren van uw woning wilt u natuurlijk graag weten welk isolatiemateriaal u het beste kunt gebruiken. Het antwoord daarom is echter niet zo stellig te geven. Er is immers niet één soort isolatiemateriaal dat voor elke ruimte of klus het beste resultaat oplevert. Elk type materiaal heeft zijn voor- en nadelen en kan voor andere doeleinden gebruikt worden. De isolatiefolies van SuperFOIL zijn toepasbaar op een groot aantal klussen vanwege de vele voordelen:

1. Zeer hoge isolatiewaarde

Isolatiefolie heeft een zeer hoge isolatiewaarde in vergelijking met andere isolatiematerialen. Door het toepassen van onze folies bespaart u daarom meer energie dan bij het gebruik van ander isolatiemateriaal. Tevens werkt isolatiefolie twee kanten op. In de zomer reflecteert isolatiefolie warmte naar buiten en blijft het lekker koel, in de winter houdt isolatiefolie de warmte in huis en tocht tegen. 

2. Ruimtebesparend

Onze meerlaagse reflecterende multifolies zijn ultradun in vergelijking met andere isolatiematerialen als glas- of steenwol. Hierdoor gaat er minder ruimte verloren en blijft er meer woonoppervlak over. Zo heeft u bij het isoleren van uw dak bijvoorbeeld minder hoogteverlies wanneer u kiest voor isolatiefolie dan wanneer u kiest voor isolatieplaten of wolsoorten. 

3. Montagegemak

Doordat onze folies licht van gewicht zijn en bestaan uit soepel materiaal zijn ze eenvoudig te plaatsen. Isolatiefolie is eenvoudig op maat te knippen of snijden en kan bevestigd worden door middel van onze supertapes of nieten. 

4. Toepasbaar op andere isolatiematerialen

Isolatiefolie kan eenvoudig worden toegevoegd aan bestaand isolatiemateriaal. Het bestaande materiaal kan blijven zitten en folies kunnen daaraan toegevoegd worden voor maximale energiebesparing. Dit scheelt in tijd en geld!

5. Duurzame en milieuvriendelijke oplossing

Doordat isolatiefolie wordt toegevoegd aan bestaand materiaal en dit materiaal dus niet verloren gaat, is het gebruik van folie ook een duurzame oplossing. Onze folies bestaan voor 40% uit gerecycled materiaal en kunnen tevens ook eenvoudig gerecycled worden. 

6. Geen irritatie aan huid of luchtwegen

Bij het gebruik van isolatiefolie komen er geen schadelijke gassen of vezels vrij die de huid of luchtwegen kunnen irriteren. Isolatiefolie is 100% veilig te gebruiken en u heeft geen beschermende kleding nodig. Veel dakdekkers, aannemers en andere professionals die isolatiewerkzaamheden uitvoeren geven hierdoor de voorkeur aan isoleren met isolatiefolie. 

7. Subsidie mogelijk

Vanaf begin 2022 zijn de subsidiebedragen voor verduurzaming en isolatie van woningen met 50% verhoogd. Onze isolatiefolies vallen ook onder deze subsidieregeling. SuperFOIL Isolatiefolies zijn voorzien van de benodigde certificeringen zoals het CE keurmerk en een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring. Tevens zijn de producten voorzien van meldcodes en opgenomen in de ISSO databank van de overheid.

8. 10 jaar garantie 

Op alle SuperFOIL Isolatiefolies zit een fabrieksgarantie van 10 jaar. De verwachte levensduur van onze folies ligt op maar liefst 30 jaar. 

9. Direct uit voorraad leverbaar

Heeft u een nieuw project en wilt u snel aan de slag? Al onze producten zijn uit voorraad leverbaar. Bestel direct in onze webshop of neem contact met ons op. 

Toepasbaar op vele isolatieprojecten

Door de vele voordelen van onze isolatiefolies kan het toegepast worden voor zowel muur-, vloer-, en betonvloerisolatie. Ook op hellende daken en bij rieten dakbedekking is isolatiefolie een goede keuze. Isolatiefolie is echter minder geschikt voor platte daken. Hiervoor adviseren we gebruik te maken van harde schuimplaten die aan de buitenkant kunnen worden aangebracht. Isolatiefolie is ook uitstekend toepasbaar bij houtskeletbouw en monument isolatie.  

Wilt u meer informatie over welk isolatiemateriaal het beste is voor uw isolatieproject? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!

      Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.