SuperFOIL isolatiefolie

Isolatiefolie

Isolatiefolie van SuperFOIL wordt al 17 jaar geleverd op de Nederlandse markt. Wij leveren robuuste, hoogwaardige isolatie folies, dampopen folie, dampdichte folie of dampremmende folie in verschillende diktes leverbaar uit voorraad. Voor elke klus of project bieden wij de juiste veilige oplossing. Besparen op energiekosten, verbeteren van het energielabel, zonder kans op schimmel of condens. Wij lichten u graag voor over alle aspecten van isolatiefolie. Hier kunt u uw bestelling plaatsen voor grotere hoeveelheden. Voor kleine hoeveelheden kunt u terecht op isolatiefolie.nl of bestellen via uw bouwmaterialen groothandel.

Bekijk onze soorten isolatiefolies

Bekijk hier onze verschillende soorten isolatiefolie. De damp-open ademende folies voor de buitenzijde, de koude zijde van de schil. Of de damp-dichte dampremmende folies voor de binnenzijde, de warme zijde van de schil.
Vergelijk de verschillende leverbare diktes en de bijbehorende isolatiewaarden, Rd en Rc. Onder de accessoires vindt u onze bijbehorende Supertape en scharen of snijders om de verwerking eenvoudig en snel te maken.

Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag op locatie

Altijd uit voorraad leverbaar

Franco levering

Ervaringen met onze isolatiefolie

“(...) De folie laat zich eenvoudig op maat snijden of knippen, en kan door de robuustheid nog eenvoudig belopen worden tijdens montage van de slangen. Wij waarderen de communicatie en service van VoRa Trading!“

“Bij verschillende projecten hebben wij naar volle tevredenheid van ons en onze klanten SuperFOIL toegepast in voorzetwanden. Bij het isoleren van oude steensmuren vanaf de binnenkant met SuperFOIL ontstaat er een slanke strakke wand waar leidingen voor elektra en water eenvoudig in kunnen worden aangebracht.“

“Wij verwerken veel SuperFOIL bij renovatie van pannendaken. Technische ondersteuning en snelle levering door VoRa Trading is altijd goed geregeld.”

“(...) De folie laat zich eenvoudig op maat snijden of knippen, en kan door de robuustheid nog eenvoudig belopen worden tijdens montage van de slangen. Wij waarderen de communicatie en service van VoRa Trading!“

“Bij verschillende projecten hebben wij naar volle tevredenheid van ons en onze klanten SuperFOIL toegepast in voorzetwanden. Bij het isoleren van oude steensmuren vanaf de binnenkant met SuperFOIL ontstaat er een slanke strakke wand waar leidingen voor elektra en water eenvoudig in kunnen worden aangebracht.“

“Wij verwerken veel SuperFOIL bij renovatie van pannendaken. Technische ondersteuning en snelle levering door VoRa Trading is altijd goed geregeld.”

Bel met Cees of Jolanda

Technisch advies nodig?

SuperFOIL | Cees & Jolanda

Wat zijn de voordelen van isolatiefolie?

Isolatiefolie van SuperFOIL heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Hier zetten we de belangrijkste onder elkaar:

Thermische isolatie:

Isolatiefolie werkt door warmte te weerkaatsen, waardoor het een effectieve thermische barrière vormt. Dit kan helpen om de warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten te houden, waardoor de energiekosten voor verwarming en koeling worden verlaagd.

Ruimtebesparing:

Isolatiefolie is over het algemeen dun en flexibel, waardoor het minder ruimte inneemt dan traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of steenwol. Dit is vooral handig bij renovaties of bij het isoleren van moeilijk bereikbare ruimtes.

Lichtgewicht:

Vanwege het lagere gewicht van isolatiefolie is het gemakkelijker te installeren dan zwaardere materialen. Dit kan de installatietijd verkorten en de arbeidskosten verminderen.

Voorkomt condensatie:

Isolatiefolie kan helpen bij het voorkomen van condensatie binnen muren en plafonds, die kunnen leiden tot schimmelvorming en structurele schade.

Reflecteert stralingswarmte:

Naast het beperken van verliezen door geleiding van warmte, kan isolatiefolie ook stralingswarmte reflecteren, wat helpt om de temperatuur binnen een gebouw comfortabeler te maken.

Duurzaamheid:

SuperFOIL isolatiefolies zijn voor 80% gemaakt van gerecyclede materialen en zijn zelf recyclebaar. Hierdoor kunnen ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Ook wordt er tijdens transport en opslag veel CO2 bespaard ten opzichte van de veel zwaardere en dikkere conventionele isolatiematerialen.

Veelzijdigheid:

Isolatiefolie kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder muren, daken, vloeren, kelders en zolders. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere isolatiematerialen voor verbeterde prestaties.

Welke types isolatiefolie zijn beschikbaar?

SuperFOIL isolatiefolie is er in verschillende dikte en zowel damp-dicht als damp-open. Van 5 mm dun tot 100 mm dik, met natuurlijk verschillende Rd-waarde van 0,8 tot 3,65 en Rc waarde van 0,8 tot 6,59

Dampdichte folie:

Gebruikt bij het isoleren aan de warme kant van de schil, dus de binnenzijde van de woning. Door de dampdichte eigenschappen kan er geen warme lucht met relatief veel vocht bij het koude deel van de constructie komen. Zo voorkomt men condensvorming. De rest van de constructie blijft droog. Wordt ook veel gebruikt onder een rieten dak om het riet droog vrij te houden van condens en schimmels.

Dampopen folie:

Gebruikt bij het isoleren aan de koude kant van de schil, dus de buitenzijde van de woning. Het ademend membraan dat vocht damp doorlaat maar waterdicht is en vocht buiten houdt. Geïnstalleerd onder dakbedekkingen om condensatie te voorkomen en de vochtregulatie te verbeteren, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd en schimmelvorming wordt voorkomen. Ook aan de buitenzijde bij houtskeletbouw is dit de juiste oplossing. Zo wordt er nergens een stuk van de constructie opgesloten tussen twee dampdichte lagen, eventueel aanwezig vocht verdampt en wordt afgevoerd naar buiten.

Dampremmende folie:

Beperkt de dampdoorlatendheid om vochttransport te reguleren. Vaak gebruikt in dak- en wandconstructies om condensatie te voorkomen en thermische efficiëntie te verbeteren, waardoor de structurele integriteit van het gebouw behouden blijft en energiekosten worden verlaagd.

Wat zijn de toepassingen van de verschillende isolatiefolies?

Hier volgt een beschrijving van de mogelijke toepassingen van de verschillende isolatiefolies, zoals dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie.

Dampdichte folie:

Dakisolatie:

Geïnstalleerd onder het dakbeschot om te voorkomen dat vochtige lucht van binnenuit doordringt in de koude constructie. Belangrijk om te voorkomen dat condensatie zich vormt tussen de isolatie en de rest van de dakconstructie

Vloerisolatie:

Geïnstalleerd onder betonnen vloer in de kruipruimte, of onder houten vloer maar alleen als die aan de bovenkant kan ademen.

Muurisolatie:

Geïnstalleerd aan de binnenzijde van de buitenmuur om te voorkomen dat vochtige lucht vanuit binnen doordringt in de koude verdere constructie. Zo wordt condensatie voorkomen en verbetert de thermische prestaties van de muurconstructie. Kan als voorzetwand tussen houten regels worden verwerkt maar ook vaak in metalstud wanden.

Dampopen folie:

Dakisolatie:

Geïnstalleerd onder de dakbedekking als isolerend ademend membraan om vocht vanuit de dakconstructie en woning te laten ontsnappen terwijl het water buiten houdt. Dit voorkomt condensatie, voert aanwezig vocht van oude lekkages af en bevordert een gezonder binnenklimaat.

Vloerisolatie:

Geïnstalleerd onder de houten vloerbalken in de kruipruimte. Dit is de veilige manier van vloerisolatie bij een balken vloer. De balken worden warmer dan de afgelopen tientallen jaren, en de balken zullen drogen. Vrijkomend vocht wordt afgevoerd richting kruipruimte, ongeacht het type vloerafwerking boven de vloer. Zelfs veilig bij dampdicht pvc-parket of PU gietvloer.

Muurisolatie:

Geïnstalleerd aan de buitenzijde van de constructie zorgen de waterdichte en ademende eigenschappen voor een veilig droge muur. Wordt vaak afgewerkt met aftimmering. Veel toegepast bij houtskeletbouw, chaletbouw, woonarken en aanbouwen.

Dampremmende folie:

Dakisolatie:

Geplaatst aan de warme zijde van de dakconstructie om vochttransport van binnenuit te verminderen. Helpt condensatie te voorkomen en behoudt de thermische prestaties van de isolatie.

Vloerisolatie:

Geïnstalleerd aan de bovenzijde van de vloerconstructie om vocht uit de woning tegen te houden en de isolatie te beschermen tegen vocht. Voorkomt condensatie en behoudt de isolatiewaarde van de vloer.

Muurisolatie:

Geplaatst aan de warme zijde van de muurconstructie om vochttransport van binnenuit te beperken. Voorkomt condensatie en behoudt de thermische prestaties van de muurisolatie.

Hoe wordt isolatiefolie geïnstalleerd?

Hier volgen de instructies en richtlijnen voor de installatie van isolatiefolie, inclusief eventuele vereiste gereedschappen.

Dampdichte folie:

Plaats de folie strak en naadloos, en zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht met speciale tape om luchtlekken te voorkomen. Installeer het zo dicht mogelijk aan de warme kant, bijvoorbeeld direct achter de gipsplaten of dakbeschot, zoals bij daken, vloeren of binnenmuren.

>Optimaal rendement krijgt u als er luchtspouwen kunnen worden gevormd aan beide zijden van de folie. Dit kan door de juiste maat latwerk te gebruiken.

Bijvoorbeeld de SF19+. Deze wil uitzetten tot 45mm. De dunste manier van monteren is tussen twee latten van 20 mm, waarbij de folie tot 5 mm wordt samengedrukt op het knelpunt.

Optimaal rendement verkrijgt men met twee luchtspouwen van 20mm. Bijvoorbeeld door de folie in te klemmen tussen twee latten van circa 40mm

>U vindt bij DOWNLOADS onze brochures diverse beschrijvingen van montage manieren.

Dampopen folie:

De dampopen SF19BB en SF40BB zijn voorzien van een plakstrip aan een lange zijde. Deze zorgt voor afwatering, voorkomt inwaaien en scheelt de handeling afplakken met tape.

Op een dak mogen de folies direct op dakbeschot geplaatst worden waarbij de maat van de latten zo moet worden gekozen dat er minimaal de dikte van de folie gecreëerd wordt tot bovenkant panlat onder de dakpannen.

Een beter isolerende werking wordt verkregen door aan de warme kant een spouw te vormen van 20mm, door op het dakbeschot eerst een horizontaal latwerk aan te brengen. Voor ISDE subsidie dient de aangebrachte isolatiewaarde meer te zijn dan 3,5 dat kun je met SF40BB in combinatie met een spinvliesfolie bereiken. SF19BB heeft hiervoor nog aanvullende isolatie in de constructie nodig.

U vindt onder DOWNLOADS onze brochure en diverse montage manieren, waaronder ook de ISDE subsidie manier.

Dampremmende folie:

Installeer de folie aan de warme zijde van de isolatie, zoals het plafond of de binnenzijde van muren. Bevestig de folie stevig en sluit alle naden af met speciale tape om luchtlekken te minimaliseren. Volg de instructies van de fabrikant om de beste prestaties te garanderen.

Prestaties van isolatiefolie vs andere isolatiematerialen

SuperFOIL isolatiefolie is als multifolie duidelijk slanker in vergelijking tot minerale wol, zoals glaswol of steenwol. Bij een gelijke dikte is SuperFOIL vergelijkbaar met een PIR plaat wat isolatiewaarde betreft. Ten opzichte van bubbelfolie is SuperFOIL ook duidelijk slanker/beter isolerend. Als flexibiliteit en samendrukbaarheid belangrijk is, is SuperFOIL de beste keuze!

Instructies voor onderhoud

Na installatie is er geen onderhoud nodig. De folies zijn getest inclusief de invloed van veroudering, dus de isolatiewaarden zijn gegarandeerd voor meer dan 10 jaar. Bij toepassingen onder dakbeschot of vloeren is het belangrijk dat de bovenliggende constructie geen grote kieren bevat, zodat vorming van vuil boven op de folie wordt voorkomen.

Technische specificaties

SuperFOIL Isolatiefolie is getest op:

  • Rd, de isolatiewaarde van het kernmateriaal volgens NTA 8800
  • Rc, de isolatiewaarde inclusief invloed van aangrenzende luchtspouw en montage volgens NTA 8800
  • Waterdichtheid, de ademende producten SF19BB en SF40BB zijn waterdicht klasse W1
  • Verder worden treksterkte en scheursterkte in verschillende richtingen altijd bepaald.

Neem contact op voor onze installatieservice

Isolatiefolie van SuperFOIL wordt al sinds 2007 door ons op de markt gebracht. Wij delen onze jarenlange ervaring graag met u. Ook berekeningen van dauwpunt en RC waarde voeren wij graag uit voor uw project. Bekijk hier alle projecten met SuperFOIL isolatiefolie zijn behandeld.

Veelgestelde vragen over isolatiefolie

Wat is isolatiefolie?

Isolatiefolie is een flexibele dunne, reflecterende folie die wordt gebruikt voor thermische isolatie in gebouwen. Het werkt door warmte te reflecteren, waardoor energieverlies wordt verminderd en de thermische efficiëntie wordt verbeterd. Het wordt vaak gebruikt in daken, muren en vloeren om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Het flexibele karakter maakt het bij uitstek geschikt voor renovatie en/of aanvullende isolatie. Aan de warme kant hebben de dampdichte folies ook direct de functie van dampscherm, aan de buitenzijde hebben de dampopen folies de functie van ademende waterdichte membraan.

Hoe werkt isolatiefolie?

Isolatiefolie werkt  behalve door het beperken van verliezen door geleiding ook door door zijn reflecterende oppervlak dat warmte terugkaatst. Het bestaat uit diverse lagen reflecterend materiaal, zoals aluminiumfolie, met luchtlagen ertussen. Wanneer warmte wordt uitgezonden door straling van een warm oppervlak, wordt het gereflecteerd door de folie, waardoor het wordt teruggestuurd naar de bron. Dit vermindert warmteoverdracht en verbetert de isolatie prestaties. Ook een aangrenzende luchtspouw kan zo extra isolatiewaarde toevoegen. Van onze folies wordt de warmteweerstand, de isolatiewaarde, van het kernmateriaal getest volgens NTA 8800. Bij de Rd kan dan de isolatiewaarde van een aangrenzende luchtspouw nog worden toegevoegd. Hieruit volgt een Rc ook allemaal volgens NTA 8800 en geldig voor subsidies en energielabel.

Is isolatiefolie milieuvriendelijk?

SuperFOIL wordt al bijna 20 jaar geproduceerd en heeft een verwachte levensduur die langer is dan dat van een gebouw. Er wordt tot 80% gebruikt gemaakt gerecycled materialen en het product zelf is ook weer te recyclen of opnieuw te gebruiken. In een rol SF19+ zijn bijvoorbeeld 480 PET-flessen verwerkt! 

Door de flexibiliteit van een folie kan er tot 360m2 op een pallet, bijna 6000m2 op een trailer. Zo wordt tijdens opslag en transport veel uitstoot bespaart ten opzichte van de harde PIR schuimplaten of minerale wol isolatie.

SuperFOIL bevat geen schadelijke stoffen, er komen geen dampen vrij en niet irriterend voor huid en luchtwegen.

Wat zijn de kosten van isolatiefolie?

Een goede isolatie verdient zichzelf natuurlijk terug. Behalve goed voor het milieu is het ook goed voor uw portemonnee. Wij bieden op SuperFOIL.nl hoeveelheden aan van tenminste 1 pallet. Economisch en in de loods altijd wel ergens weg te zetten. Voor de kleinere verbruiker bieden wij de producten aan op isolatiefolie.nl

Zijn er subsidies beschikbaar voor isolatiefolie?

Al onze producten zijn voorzien van een Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring van het Bureau CRG. In de verklaring staan de gecontroleerde isolatiewaarden volgens de geldende NTA 8800 norm. Met deze waarden kan er aan eisen voor ISDE subsidie worden voldaan. Een aantal producten en toepassingen voldoen volledig en zijn ook voorzien van een meldcode door RVO. De dunnere producten komen in aanmerking als er nog aanvullend isolatiemateriaal is aangebracht binnen de tijdsperiode van 1 jaar.

Verder zijn er mogelijkheden bij monumenten en andere lokale stimuleringsregelingen.

Bekijk onder DOWNLOADS goedgekeurde montage manieren en de BCRG verklaringen.

Hoe kies ik de juiste isolatiefolie?

Normaal is de vuistregel om met dampdichte isolatie folie te isoleren aan de warme kant van de constructie met bijvoorbeeld SF19+, SF40 of SF60.

Aan de buitenzijde wordt bij voorkeur met damp-open isolatiefolie geïsoleerd. Combinaties kunnen zonder risico worden gemaakt en ook met bestaande of andere isolatiematerialen.  

Wij adviseren wij u graag, neem daarvoor contact met ons op.

Hoe lang gaat isolatiefolie mee?

Zoals gebruikelijk in Nederland is de garantieperiode op bouwproducten normaal 10 jaar. De verwachte levensduur is echter meer dan 30 jaar. In Engeland wordt er gegarandeerd zolang het gebouw staat!

Is isolatiefolie brandveilig?

Door de verwerking van gerecyclede PET-flessen is de vulling van dit soort folies brandbaar. PE is een aardolieproduct. Daardoor is de brandklasse in het nooit lager dan D, meestal E of F. Het aanbrengen van de aluminium buitenlaag verandert de brandklasse niet, het vertraagt de ontbranding voor een beperkte tijd. Brandwering moet indien noodzakelijk dus worden verkregen door een ander afscheidingsproduct zoals bijvoorbeeld gipsplaat. SuperFOIL levert wel een onbrandbare folie met brandklasse A1, maar dit product is minder goed in het isoleren van warmte.  

Welke certificeringen hebben jullie isolatiefolies?

SuperFOIL Isolatiefolies zijn gecertificeerd en gecontroleerd door BCRG. Uitgebreid getest volgens de NTA 8800, de huidige norm voor Energie Label en Bouwbesluit. Voorzien van meldcodes door RVO. 

Wenst u aanvullende informatie over productbladen, montage manieren of wilt u een offerte?

Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!

      Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.