Naar nieuwsoverzicht

SuperFOIL en Bureau CRG werken samen aan betrouwbare energieberekeningen

Architecten, aannemers en andere bouwprofessionals zijn verplicht energieprestatieberekeningen te maken bij de ontwikkeling of renovatie van gebouwen. Om deze partijen te voorzien van betrouwbare berekeningen, registreren we proactief kwaliteitsverklaringen en laten we onze Rc-waarden standaard controleren door Bureau CRG.

Bij SuperFOIL zien we onszelf veel meer als een betrokken bouwpartner dan enkel als leverancier van hoogwaardige isolatiefolie. Om die duurzame samenwerking met klanten aan te gaan is het belangrijk dat we onze partners voorzien van eerlijke voorlichting. Daarom laten we onze producten periodiek controleren op kwaliteit en zijn we transparant zijn over onze Rc-waarden.

Bureau CRG verklaringen SuperFOIL

We hebben op 22 april jl. nieuwe kwaliteitsverklaringen aangevraagd voor 5 van onze producten.

Wie is Bureau CRG?

Bureau CRG (BCRG) is een onafhankelijke instantie die de gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen in de bouw- en installatiesector controleert en publiceert.

De dienstverlening van Bureau CRG is drieledig. Ten eerste kunnen kunnen bouwprofessionals met de data van Bureau CRG de energieprestatie van gerenoveerde en/of nieuwe bouwprojecten waarderen. Ten tweede biedt BCRG een registratieplatform waarop fabrikanten en leveranciers hun gecontroleerde producten kunnen vastleggen. En ten derde biedt BCRG de gegevens om bouwprojecten te toetsen op energieprestaties.

Wat is een kwaliteitsverklaring precies?

Een gecontroleerde kwaliteitsverklaring is een officiële registratie waarin staat dat de energieprestaties van een bepaald product waarheidsgetrouw is. Deze verklaringen zijn openbaar beschikbaar en kunnen door iedereen kosteloos worden geraadpleegd.

In onze kwaliteitsverklaringen staat wat de verschillende Rc-waarden zijn per toepassing (dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie) en wat de exacte voorwaarden zijn op basis waarvan deze berekeningen zijn gedaan.

Door wie worden deze verklaringen gecontroleerd?

Om de betrouwbaarheid van de claims van fabrikanten en leveranciers te waarborgen, worden de kwaliteitsverklaringen gecontroleerd door het College van Gelijkwaardigheid Energieprestatie (CGE). Het CGE bestaat uit diverse onafhankelijke specialisten op het vlak van bouwfysica, installatietechniek en energietechniek.

De samenstelling van dit college vind je hier.

Waarom wij onze producten laten registreren

We werken niet alleen samen met BCRG om een keurmerk aan onze producten te kunnen hangen. We merken in de markt dat bouwprofessionals, overheden en vastgoedeigenaren het belangrijk vinden dat de informatie over energieprestaties betrouwbaar en objectief getoetst is. Daarmee kunnen ze met overtuiging een energielabel aanvragen voor hun object.

Bovendien willen we onze partners graag tegemoet komen door alle informatie over energiebesparende producten op één plek beschikbaar te maken. Binnen BCRG vind je behalve informatie over SuperFOIL isolatiefolies ook de benodigde informatie over de energieprestaties van:

 • CV-ketels
 • Zonneboilers
 • Kozijnen
 • (Dubbel) Glas
 • Isolatiematerialen
 • Warmtepompen

Meer weten over onze BCRG-verklaringen?

Heeft u vragen over de verklaringen van onze producten of wilt u meer weten over onze Rc-berekeningen? Wij vertellen u er graag meer over. Bekijk onze producten of neem direct contact op met Cees of Jolanda.

Offerte aanvragen

  Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

  Een sample is zo gefixt!

   Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.