Naar nieuwsoverzicht

De 5 voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer brengt vele voordelen met zich mee. Zo bespaart u energie, houdt u meer warmte binnen in de winter en heeft u een koeler huis in de zomer. Speciaal voor u zetten wij de voordelen van vloerisolatie op een rij.

Vloerisolatie houdt warmte binnen

Bij een huis zonder vloerisolatie gaat er door de vloer veel warmte verloren. Zo kan de vloertemperatuur wel tot 5 graden verschillen met de kamertemperatuur. Om de vloer ook op een aangename temperatuur te krijgen zou de verwarming nog hoger moeten. Door vloerisolatie te plaatsen in uw huis gaat de warmte niet verloren in de grond of de kruipruimte onder uw vloer. De warmte wordt juist weerkaatst waardoor de warmte in de woning blijft.

Beter voor uw gezondheid

Vloerisolatie kan ook veel verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Zo zorgt vloerisolatie voor minder verschil in luchtvochtigheid. Dit is vooral goed voor mensen met reuma en astma. Daarnaast zorgt vloerisolatie er ook voor dat u minder last heeft van huisstofmijt. Ook houdt vloerisolatie vocht, schimmelvorming en zwam problemen tegen. Het laatste gezondheidsvoordeel dat vloerisolatie met zich meebrengt is dat het ongedierte als pissebedden en zilvervisjes weert.

Bespaar op de stookkosten

Dankzij vloerisolatie kunt u de temperatuur van de verwarming ook een stand lager zetten. Dit zorgt ervoor dat u jaarlijk veel geld kunt besparen. Gemiddeld bespaart u namelijk wel 210 euro per jaar aan stookkosten. Door vloerisolatie is het namelijk mogelijk om tot wel 7 kubieke meter aan gas te besparen per m2.

De waarde van uw huis stijgt

Sinds januari 2008 zijn huiseigenaren verplicht om bij de verkoop een energielabel van het huis aan te leveren. Door vloerisolatie wordt het energielabel van het huis verbeterd. Een beter energielabel zorgt er dus ook voor dat uw huis in waarde stijgt.

Het is snel, gemakkelijk en snel terugverdiend!

Het plaatsen van een vloerisolatie kost meestal maar een halve dag. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een hele week hiervoor hoeft vrij te maken. Daarnaast heeft u de investering op vloerisolatie meestal al binnen 7-10 jaar terugverdiend. En door de stijging van de energiekosten en de verlaging in de btw verdient u uw investering meestal al wel nog eerder terug!

Zelf uw vloer isoleren?

Vloerisolatie houdt de warmte binnen, zorgt voor een lagere rekening, het is beter voor uw gezondheid, het zorgt ervoor dat de waarde van uw huis stijgt en dat u de investering binnen enkele jaren al terugverdiend! Zoals u kunt zien brengt isolatiefolie genoeg voordelen met zich mee. Bekijk hier welke vloerisolatiefolie het beste bij uw vloer past! Bekijk ook de subsidieregeling van de overheid om uw woning te isoleren. Isolatiefolie kopen kan gemakkelijk en snel via onze webshop. Technisch advies nodig? Neem dan contact met ons, wij helpen u graag met uw isolatievragen.

Offerte aanvragen

    Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

    Een sample is zo gefixt!

      Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.