SuperFOIL isolatiefolie

Dampremmende folie

Wat is dampremmende folie?

Dampremmende folie wordt toegepast aan de binnenkant, de warme kant van de constructie, vaak direct achter de binnenafwerking zoals gipsplaten op zolder of wandafwerking platen van de voorzetwand.

Het is ontworpen om het doorlaten van vochtige binnenlucht tot in de isolatielaag te beperken, waardoor condensatie binnen de constructie geminimaliseerd wordt. Hoewel sommige dampremmende folies meerdere lagen kunnen bevatten voor verbeterde prestaties, zijn ze over het algemeen ontworpen om enigszins dampdoorlatend te zijn, waardoor ze onderscheiden worden van 100% dampdichte folie. Bij SuperFOIL zijn de dampremmende folies echt dampdicht. Zoekt u een ademend isolatiefolie, kijk dan hier voor de dampopen folie. Kijk hier voor een overzicht van alle isolatiefolie.

Voor Gevel, Wand, Dak.

Voor 12.00 uur besteld, volgende werkdag op locatie

Altijd uit voorraad leverbaar

Franco levering

Voordelen van dampremmende folie

Indien u SuperFOIL aanbrengt, combineert u dampremmende folie en isolatie folie in één product.

 • Ideale combinatie van isolatie en damp regulering
 • Vermindert het risico op vochtproblemen binnen de constructie
 • Helpt bij het handhaven van de structurele integriteit door vochtregulering
 • Verbetert de isolatie-efficiëntie door het minimaliseren van luchtvochtigheid niveaus
 • Draagt bij aan een verbeterd warmer binnenklimaat zonder risico’s op condens

Waarom dampremmende folie belangrijk is in de bouw

In koudere klimaten of bij gebouwen met aanzienlijke temperatuurverschillen tussen binnen- en buitenomgeving, helpt dampremmende folie bij het beheersen van vochttransport door de constructie. De vochtige lucht kan zo niet doordringen tot bij het punt waar de temperatuur lager is dan het dauwpunt. Dit is essentieel om te voldoen aan energie-eisen en het voorkomen van schade door vocht aan constructie en isolatiematerialen.

Soorten dampremmende folie en toepassingen

 • Basis polyethyleen folie voor standaardtoepassingen
 • Versterkte folies die extra weerstand bieden tegen scheuren en ook isolatiewaarde toevoegen zoals bijvoorbeeld SuperFOIL
 • Folies met specifieke eigenschappen voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens

Installatie van dampremmende folie

Voor een effectieve toepassing van dampremmende folie is het cruciaal om zorgvuldig om te gaan met de installatie. Dit omvat het correct positioneren van de folie, het zorgvuldig afdichten van naden en aansluitingen met geschikte tape, en het waarborgen van een goede aansluiting op doorvoeren en aangrenzende constructieonderdelen.

Kwaliteitsfactoren van dampremmende folie

Kwalitatief hoogwaardige dampremmende folies zijn uitgerust met kenmerken zoals scheurbestendigheid, waterdichtheid en waterdampdiffusie-weerstand, waardoor ze zowel effectief als duurzaam zijn in het beheersen van vocht binnen de constructie.

Milieuvriendelijkheid

Veel fabrikanten van dampremmende folie streven naar het produceren van milieuvriendelijke opties, inclusief het gebruik van gerecyclede materialen en het bieden van een lange levensduur om afval te verminderen. SuperFOIL bestaat uit meer dan 40% gerecycled materiaal en is volledig te hergebruiken.

Risico’s van onvoldoende gebruik

Een onjuiste onnauwkeurige toepassing of selectie van dampremmende folie kan leiden tot problemen zoals onvoldoende vochtcontrole, schimmelvorming, en zelfs structurele schade door vocht. Als er lucht uit het binnenklimaat doordringt tot waar de temperatuur onder het dauwpunt ligt, kunnen daar condens worden gevormd.

Energiebesparing en comfort

Door effectief gebruik van dampremmende folie kan men niet alleen energie besparen, maar ook het comfort en de luchtkwaliteit in gebouwen verbeteren. Arbeidskosten zijn nagenoeg hetzelfde bij aanbrengen van isolerende dampremmende folie ten opzichte van alleen dampremmende folie.

Toepassing en Technieken Dampremmende Folie

Afhankelijk van het klimaat en de specifieke isolatie behoeften van een bouwproject, zullen de keuze voor en de toepassingstechnieken van dampremmende folie variëren. Het is belangrijk om de fabrikant instructies en lokale bouwvoorschriften te volgen voor optimale prestaties.

Wettelijke voorschriften en normen

Goedkeuringen en certificeringen kunnen helpen bij het garanderen dat de gekozen dampremmende folie voldoet aan de vereiste normen en voorschriften voor gebruik in bouwprojecten.

Veelvoorkomende installatiefouten dampremmende folie

Om de meest voorkomende fouten bij de installatie van dampremmende folie te vermijden, is het essentieel om aandacht te besteden aan detail en de installatierichtlijnen nauwgezet te volgen. Ook moet lekkage via aangrenzende vertrekken of bijvoorbeeld achter knieschotten worden voorkomen.

Projecten en meer informatie

Voor meer informatie over dampremmende folie, inclusief succesverhalen bijvoorbeeld onder rieten daken, HSB-constructies of voorzetwanden, kunnen geïnteresseerden zich wenden tot SuperFOIL.nl met expertise sinds 2007 in isolatiematerialen. Bekijk hier verschillende projecten met Dampremmende folie.

Meer informatie en hulp nodig?

Voor aanvullende informatie, productbladen, montage manieren of een contactaanvraag gaat u naar onze contactpagina.

Offerte aanvragen

  Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.

  Een sample is zo gefixt!

   Wij vragen de voor ons de benodigde contactgegevens van u, welke wij niet met andere partijen delen. In onze Privacyverklaring kunt dit natuurlijk nalezen.